• 02 822 15 04
  • 040 755 847
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Okvirji za očala

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Izbira ustreznih okvirjev za očala sicer vpliva tudi na funkcionalnost vaših očal, pa vendar ima poleg tega tudi pomembno vlogo pri samem izgledu in zaščiti vaših oči.


Ne glede na to, ali uporabljate korekcijska, sončna ali varovalna očala, je poleg izgleda okvirja očal pomembna tudi njegova uporabnost. Oblika in material nastavka sta zelo pomembna, saj vplivata na to, kako udobno bo okvir očal nameščen na nosu. Korekciska očala zmeraj izbiramo, gledena obliko obraza ter polt stranke. Poznamo več oblik obrazov: 1; Trikoten obraz; 2. okrogel obraz; 3. srčast obraz.

Prav tako je potrebno pozornost nameniti tudi dolžini in širini držal, saj je od tega odvisno, kako stabilno bodo očala ostala nameščena. Pri sončnih ali korekcijskih očalih so držala lahko tanka, medtem ko so za varovalna očala veliko primernejša širša držala. Široka držala omogočajo varovanje tudi od strani in s tem dodatno varujejo vaše oči. Preden se odločite za nakup očal, si torej vzemite čas in jih preizkusite. Pri dolgotrajnejši uporabi se neprijetni občutki ponavadi le še stopnjujejo, zato se je dobro prepričati, da vam izbrani okvirji za očala kar se da ustrezajo.

 

Okvirji za očala pa pri sončnih in tudi korekcijskih očalih velikokrat k funkcionalnosti očal doda tudi estetsko vrednost. Okvir za očala se pri nekaterih sončnih očalih zlije skupaj s steklom, tako da pravzaprav težko ločimo med steklom in držalom. Pri okvirjih za očala, ki so drugačne barve kakor stekla oz. leče, pa lahko z izbiro barve vplivamo na izgled tako očal kot našega obraza. Z izbiro kontrastne ali pa podobne barve okvirja za očala lahko poudarite odtenek vaših oči in las, v primeru izrazitejših okvirjev za očala pa barvo okvirja lahko kombinirate celo z vašimi oblačili. K samemu izgledu okvirja očal veliko pripomorejo tudi podrobnosti, kot so okrasni kamenčki, reliefni odtisi ali zgolj barvne linije.

Okvirji za očala so lahko iz različnih materialov, od plemenitega jekla do umetnih materialov. Izbira materiala je seveda odvisna tudi od namembnosti vaših očal, nenazadnje pa tudi od tega, ali vam prija dotik določenega materiala na koži ali ne. Za športno udejstvovanje je primernejši okvir za očala, ki omogoča stabilnost očal tudi pri gibanju, medtem ko so na primer bralna očala lahko veliko bolj »ohlapno« nameščena.

 
Kljub temu, da vam je določen okvir za očala všeč, ne pozabite torej na njegovo funkcionalno vrednost. Le-ta je bistvo dobrega okvirja za očala, všečen izgled pa je le dodatna vrednost, ki jo nudi. Če iščete funkcionalnost ali estetiko pri okvirjih za očala, je Optika Brumen pravi naslov za vas.


© 2021 Optika Brumen. All Rights Reserved. Powered by XHorizont.com